Apr
01

Podcast #1: De Tuin

1 april 2019 in HDW's


Luister via SpotifyLuister via Apple Podcasts

 

Van project naar sociale onderneming?

Soms lijkt het wel een toverwoord: sociaal ondernemen. Een toverwoord waardoor een ingewikkeld project hocuspocus verandert in een goedlopende onderneming. De financiële toekomst van het project is veiliggesteld, en je hoeft geen beroep meer hoeft te doen op fondsen en subsidies. Pilatus pas!

De praktijk is natuurlijk weerbarstiger.

In deze eerste aflevering van de podcast Hoe Dan Wel gaat Johannes van Firma Hoe Dan Wel naar de Hortus Populus in Bodegraven, de ‘tuin van het volk’. Buurtbewoners kweken daar groenten voor de lokale markt, bieden werktrajecten voor vluchtelingen en doen nog veel meer. Een leerzaam, sociaal en – niet onbelangrijk – leuk project!

De tuin wil de stap maken naar een sociale onderneming. Initiatiefnemer Esther van der Bor vroeg Firma Hoe Dan Wel om het project eens zakelijk tegen het licht te houden. Esther leidt Johannes rond in de tuin, en doet ons voor hoe gezellig het geluid van scharrelende kippen klinkt. Bij haar thuis op de koffie komen de idealen, de dromen én de cijfers van de tuin op tafel. Kan de Hortus Populus een onderneming worden? En zo ja, wat is daar dan voor nodig? Je hoort Johannes met Esther in gesprek over keuzes maken, focus aanbrengen en verdienmodellen. Later blikt hij terug op het advies wat hij aan Esther gaf. Welke keuze heeft ze gemaakt?

Luister de eerste aflevering van Podcast Hoe Dan Wel op Itunes, Spotify of in je favoriete podcast-app. Laat ons weten wat je vindt: podcast@firmahoedanwel.nl

Als Firma Hoe Dan Wel ondersteunen we mensen en organisaties bij het verwezenlijken van hun idealen, op een ondernemende manier. We zien geweldige voorbeelden van hoe het anders kan en wat mensen dan onderweg tegenkomen. In podcast Hoe Dan Wel brengen we die verhalen. Met veel hulp van Jan Paul de Bondt en muziek van Blue Dot Sessions / CC BY-NC 4.0.